31 Mart 2024 Yerel Yönetim seçimleri yaklaşırken, partilerdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Büyükşehirlerde adayların kimler olacağı merak ediliyor.

Malum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye’nin en zorlu; ama aynı zamanda en prestijli makamlarından biri. Hâl böyleyken bu makamı elinde tutmak isteyenler büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede başarılı bir Belediye Başkanı olmak için sadece iyi bir yönetici olmak yeterli olmuyor. Aynı zamanda halkla bütünleşebilmek için iyi bir iletişimci, bu bütünleşmeyi sürekli hale getirebilmek için iyi bir lider ve iyi bir siyasetçi olmak gerekiyor. Tüm bu vasıfların yanı sıra sanırım “iyi bir şanslı” olmakta gerekiyor. Herkes gibi bende yaşadığım şehirde neler olabileceğini merak ettiğim ve anlayabilmek için halkın nabzını tutmak istedim. Geçen Cumartesi günü ‘haymanagazetesi.org Yazarı’ kimliğimle; Kızılay ve Ulus’ta beş yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesini yöneten Mansur Yavaş’ı sordum. Mikrofon uzattığım yurttaşların büyük bir çoğunluğu siyaset ve seçimle ilgili görüş bildirmek istemediklerini söyleyerek konuşmayı reddetti. Özellikle orta yaş grubundaki kadınlar konuşmak istemediklerini söylediler.

Görüş bildiren yurttaşların neredeyse geneli duruma partiler arası seçim olarak bakıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan memnun olduğunu söyleyen yurttaşlar; Mansur Bey’in Belediyecilik hizmetlerini yerine getirdiğini; demokrat, özgürlükçü, şeffaf ve hesap veren bir başkan olduğu için tekrar oy vereceklerini belirttiler.

Diğer yandan Mansur Yavaş’ı artık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istemediklerini, Mansur Başkan’ın Ankara’ya bir şey katmadığını, sadece ‘göz boyamak için’ göstermelik hizmetler verdiğini, bir çok noktada ulaşım problemlerinin çözülmediğini, sosyal yardımların kesildiğini, bu sebeplerden ötürü Mansur Yavaş’ın belediyeciliğinden memnun olmadıklarını, oy vermeyeceklerini, diğer adayları değerlendireceklerini söyleyen bir grupta var…

Bu gözlemlerim neticesinde; Cumhur İttifakı’nın adayının kimliği, performansı ve vizyonu seçimin kaderini belirleyecek önemli bir faktör olacak düşüncesindeyim. Cumhur İttifakı’nın adayının yakın bir zamanda açıklanması ile sokaktaki tansiyonun daha çok yükseleceğini bekliyorum. Yani Mansur Yavaş’ı oldukça zor günler ve çetin bir seçim bekliyor…

 Mukadder ben; Ülkem için en hayırlısının olmasını dileyen…

 Sevgilerimle