31 Mart yerel yönetim seçimleri için geri sayımın başladığı günler artık. Bu süreçte belirlenen tüm adaylar, planladıkları projelerini büyük bir heyecanla kamuoyu ile paylaşma gayreti içindeler.

31 Mart yerel yönetim seçimleri için geri sayımın başladığı günler artık. Bu süreçte belirlenen tüm adaylar, planladıkları projelerini büyük bir heyecanla kamuoyu ile paylaşma gayreti içindeler.

Bu gayret ve heyecan içinde olan adaylar arasında CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin’de var. Başkan Adayı Şahin Mamak'ta bulunan bir cafede kahvaltı ve basın toplantısı düzenleyerek plan ve projelerini paylaştı. Basın mensubu olan bizlerin sorularını yanıtladı ve görüşlerimizi dinledi.

Veli Gündüz Şahin, tüm misafirlerini samimi bir içtenlikle karşılayarak, konuk sever tavrı ve sıcak sohbeti ile bizleri gayet iyi ağırladı diyerek hakkını vermek isterim...

Oldukça espirili bir konuşma dili olduğuna sohbetimizde şahit olduğum Veli bey, “kendimi tescilledim yerliyim, milliyim, Mamak’lıyım” derken hepimiz bu samimi söylemi gülümseyerek dinledik.    “Benim ismimin başında Doçent Dr. Ünvanı yok ben çiftçi bir ailenin çocuğum, lise mezunuyum" diyerek kendini anlatırken, ben Veli bey’i son derece sıcak ve samimi bir yaklaşım içinde buldum. Zaten bana göre bir yerel yöneticiyi cazip ve seçilesi kılan en önemli özellikte bu olmalı.

Mamak’ı ben değil Mamak halkıyla birlikte yöneteceğiz  ben değil biz olacağız. Biz bu işi aile arasında çözeriz” söylemleri de; çevre ,sağlık ,eğitim, kültür sanat, ulaşım, altyapı, tarım ve hayvancılık alanlarında yapacağını taahhüt ettiği plan ve projeleriyle de; Veli Gündüz Şahin’in halk ile bütünleşerek, halk için bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktığını düşündüm doğrusu.

Toplantıda öne çıkacak yazılacak çok fazla başlık var elbette ama. Beni en çok mutlu edenler arasında Veli bey’in yerel medya ve mensupları ile ilgili sözleri oldu. Öyleki; biz yerel medya mensupları için “ sizler yerel gündemin belirleyicisisiniz, bizlere daha yakınsınız ve bizleri daha iyi tanırsınız. Ben de her zaman yerel medyaya destek olacağım” diyerek yerel basına değer verdiğini ifade etmiş oldu.

Gözlemlerim doğrultusunda Veli Gündüz Şahin’in Mamak bölgesini çok iyi tanıdığını ve bölgeye hâkim olduğunu ve gerçek bir Mamak sevdalısı olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

Mukadder ben; Mamak için en hayırlısı olsun diyen Veli Gündüz Şahin ve Mamak’ta yarışacak olan diğer adaylara içtenlikle başarılar dileyen.

Sevgilerimle...