Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde  “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” CPA Ankara Oteli’nde geçekleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde  “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” CPA Ankara Oteli’nde geçekleştirildi.

Ben de sabahın erken saatinde bu organizasyona katılmak için yola koyuldum. Çünkü Ankara dışından illerden gelecek gazeteci dostlarımı da görecektim.

Gördüm konuştum hasret giderdim de.

Kırıkkale, Afyon, Muğla, Çorum, Aydın Gazeteciler Cemiyeti başkanları ile  durum değerlendirmesi de yaptık medyanın bu günü hakkında.

CPA Ankara Oteli’nde geçekleştirilen konferansa Başkan Dr. Süleyman Basta  başta olmak üzere  Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve  tüm ekip son derece özenle hazırlanmış.

Salonda herkes yerini alınca program akışı başladı.

Konferansa ilgi büyüktü , AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu,  RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, AK Parti 25 ve 26’ıncı Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakır,  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kurucu Başkanı Mustafa Necmi İlhan,  Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi Agil Alasger,  Kıbrıs Genç TV kurucu Başkanı Ertan Birinci ve TİMBİR Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet ve dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı. Basa, TİMBİR’in kamu faydası bilinci ile hizmet ettiğini belirtti. Önemli açıklamalarla mesleğin hassas noktalarına değindi.

Panelde konuşan RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, internetin yaygınlaşmasıyla bilgiye erişim ve bilginin yayılması alışkanlıklarının değiştiğini aktardı. “Sınırlı araçlarla yapılan yayıncılık ve habercilik şimdi çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılıyor. İnternetin yaygınlaşması sosyal medya kanalları ve kurumlar kendi içeriklerini üretip yayınlamayan imkan tanıyor” dedi.

AK Parti 25 ve 26’ıncı Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakır, panelde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek çalışmaların devamını diledi.

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu medyanın gücüne değinendi. “Haber alma hakkı anayasaldır, haktır. Bunu çok iyi bir şekilde entegre etmeliyiz. Biz vatandaşlarımızın haber alma hakkını engel olmuyoruz. Dijitalleşme ile yeni ihtiyaçlar doğuyor” şeklinde konuştu.

Panel, Türkiye Yüzyılı’nda Dijital Medya, Yeni Yayıncılık Modelleri ve Riskleri, Yerelde Medyanın Dijitalleşmesi: Sorunlar ve Örnekler oturumları ile devam etti.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR)  internet üzerinden yayın yapan internet medyasını bir araya getirmek, desteklemek, eğitmek, etkin kılmak ve ihtiyaç halinde yenilerinin kurulmasına destek olmak amacıyla faaliyet yürütüyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart 2023 tarih ve 6906 sayılı kararnamesi ile kurulan, 81 il ve 14 ülkeden 104 kurucu ve 987 medya kuruluşunun yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği’nin (TİMBİR)  Birlik, internet üzerinden yayın yapan internet medyasını bir araya getirmek, desteklemek, eğitmek, etkin kılmak ve ihtiyaç halinde yenilerinin kurulmasına destek olmak amacıyla faaliyet yürütüyor.

Ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğini geliştirmeyi, bu konularda bilgi, görgü ve karşılıklı teknolojilerden yararlanmayı da amaç edinen TİMBİR, başta Türk dünyası ve kardeş topluluklar olmak üzere tüm dünyada kısmen dahi olsa Türkçe yayın yapan internet medyasını bir çatı altına getirme amacında ilerliyor.

Konferans sonrası Dr. Süleyman Basa ve ekibini tebrik ediyorum.