CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisine yönelik eleştiriler nedeniyle telefonla bağlandığı TV100’de, TSK’nin eleştirilemez olmadığını belirttiği açıklamasına tepkiler sürüyor.

 “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." sözleri nedeniyle şimşekleri bir kez daha üzerine çekmişti.

Tanrıkulu’nun  açıklamalarının  yapılan CHP  MYK’sında gündeme gelmemesi de bir başka gariplik değil mi ?

Sayın Kılıçdaroğlu’na birilerinin söylemesi gerek. Samimi isen neden gündeme almadın?

 Hem MYK da gündeme almayacaksın hem de “TSK bizim göz bebeğimizdir “açıklaması ile işi geçiştireceksin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tepkisi sert oldu. Bu konuda açıklama yapan Erdoğan;

Her şeyden önce bu zat bir vatansever, bir milliyetperver kişi değil. Bu zat, her şeyden önce PKK terör örgütüyle YPG'yle,  HDP'yle bunlarla el ele kol kola dolaşanlar bunlar. Bunlar tabii genel başkanlarıyla beraber de aynı şeyleri yapmadılar mı? Terör örgütlerinin temsilcileriyle bunlar Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Ama bu ismini verdiğiniz zat, teröristlerin cenaze merasimlerinden tutun dağdakilerle beraber yürümeye varıncaya kadar bunların hepsini yapmış olan kişiler. İnanıyorum ki bu seçimde benim vatandaşım artık bunlara yerel bazda yürü demeyecek. Bunların ipini kesecek diye inanıyorum. Böyle düşünüyorum. Milletle milletin değerleriyle uzaktan yakından bağı olmayanların alçak iftiralarından başka bir şey değil bu. Sürekli çamur at izi kalsın türü açıklamalarla düşmanına bile zulmetmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiralar atmaktan bıkmadılar. Mehmetçiğin ve milletin düşmanı bir ismin Türkiye’nin ikinci büyük partisinin mensubu olması da ayrıca düşündürücüdür. Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu millet CHP ile terör örgütünün o dayanışmasını unutmadı, sandıkta da yanıtını verdi. Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. “ derken söz cümlesinin altını çizmek gerek.

“Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.”

Türk milleti olarak demokrasi vazgeçilmezimiz, Peygamber ocağı olarak da adlandırdığımız Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir.

Kimsenin şanlı ordumuzu yıpratmasına, iftira etmesine, çirkin emellerine alet etmesine müsaade etmeyiz.

Bu böyle biline….