25 Ağustos 2019 tarihinde  Pursaklar Kaymakamlığı görevine atanan  Mehmet Yıldız  4 yılın ardından İstanbul Pendik Kaymakamlığına tayini nedeniyle görevinde ayrıldı.

Kaymakam Mehmet Yıldız’ı Kızılcahamam kaymakamı iken bir programda tanımıştım. Kanal5 Tv. mikrofonunu tutuğumda gayet sakin bir şekilde soruma cevap vermiş, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Kaymakamların biz medya mensuplarına öyle pek fazla konuştuğunu vaki değildir.

Ne hikmetse çoğu gazetecilerden uzak durmayı tercih ederler.

İşin aslında bu devlet memurluğu kalıbının günümüzde geçerliliğini yitirdiğini o günlerde görenler arasında idi  Sayın Yıldız.

Pursaklar da ikamet ettiğim için çok sık görüşme imkanımız oldu Kaymakam bey ile.

Sıradan bir yönetici değildi.

İlçenin sorunlarına yaklaşımı, vatandaşla diyalogu farklıydı. Onunla müsait olduğunda gerek ilçe ile ilgili gerekse ülke ile ilgili konularda sohbet edebiliyorduk.

Telefonumuza mutlaka cevap verirdi.

Benim diyen siyasetçilerin bile telefona cevap vermede zaman zaman sınıf da kaldığı bu dönemde bunlar önemli özelliklerdir.

Veda mesajında ; 

  Kadim başkentimiz Ankara'nın en çok göç alan, en hızlı gelişen ilçesi olan, sakin ve güler yüzlü insanların şehri Pursaklar'ımızda Kaymakamınız olarak görev yaptığım 4 yıl boyunca şahsıma ve aileme göstermiş olduğunuz ilgi, alaka ve saygıdan dolayı minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. 

  Her anından keyif aldığım ve büyük bir onurla yürüttüğüm Pursaklar Kaymakamlığı görevim esnasında her zaman yakınlığını hissettiğim ve tecrübesinden istifade ettiğim,  Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin'e, her konuda fikir birliği içinde hareket ederek zor dönemleri birlikte aştığımız çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin'e,  hemşerilerimize hizmet ederken en büyük yardımcımız olan çok değerli daire müdürlerimize, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, siyasi parti başkan ve yöneticilerine, mahalle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve her kademedeki bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyorum. 

 Pursaklar'lı bir hemşeriniz olarak yeni görevim olan İstanbul Pendik Kaymakamlığında ve bundan böyle bulunduğum her yerde hizmetinizde olacağımı en samimi duygularımla ifade ederken, sizlere saygı ve sevgilerimle veda ediyor, Pursaklar'ımızı sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Herşey için teşekkürler Allah'a ısmarladık Pursaklar.

Diyordu..

Atama haberini duyunca kendisini aradım, tebrik ettim.Pendik önemli ilçe. Orda da ziyaret edeceğimi ifade ettim.

 Onun için vedalaşmadım.
Aslında vedalaşmaları çok da sevmem.

Pursaklar’dan Pendik’e kaymakam atanmadı, bence bir Yıldız kaydı..

Yeni göreviniz  hayırlı olsun .