TBMM 15 Mayıs'ta 28'inci Dönem Milletvekili yeni vekillere kapısını açtı. Gece gündüz demeden yasama faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

Ankara da Seçimler de AK Parti 15, CHP 13, İYİ Parti 5, MHP ise 3 milletvekilliği kazanmıştı. Daha sonra partilerden geçişler oldu.

AK Partili vekilleri hatırlayacak olursak;
1. Bölgeden Yıldırım Tuğrul Türkeş, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Zehra Nur Aydemir,
2. Bölgeden Vedat bilgin, Lütfiye Selma Çam, Orhan Yeğin, Zeynep Yıldız, Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi,
3. Bölgeden ise Fuat Oktay, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri, Asuman Erdoğan, Ahmet Fettah Baykoç şu anda meclisteler.


Seçimlerde oy verdiğiniz bu vekiller aradan geçen altı aylık zaman zarfında ne yaptıklarını hiç merak ettiniz mi?

Sizce kaç kişi TBMM de odasının kapısını çalıyordur ? Hatta siz veya yakınlarınız hiç gittiniz mi yanına?

Kaç kişi iş, aş, tayin, terfi istiyor, veya ilçesine hizmet için talepte bulunuyordur?

İçlerinden bir vekilin on beş günlüğüne birlikte bir bakalım.

Ne dersiniz?

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan.

Avukat Sayın Alparslan; 2009-2012 yıllara arasında başarılı geçen bir Ankara İl Başkanlığı geçmişine sahip. AK Parti Gençlik Kolları'ndan kuruluşundan siyasete girmiş. Teşkilatların içinde geçen uzunca bir geçmişi var. Anayasa hukukçusu. Bu alanda AK parti’nin yetiştirdiği siyasetçi.

On beş gün neler yaptığına buyurun birlikte şöyle bir bakalım;

-Gece gündüz demeden soğuk sıcak dinlemeden vatandaşlarımızı sevdiklerine, evlerine, işlerine ulaştıran cefakâr şoför esnafımızın Dünya Şoförler Günü kutlamış, Üstelik direksiyona geçip sefer de yapmış, Her birine kazasız, belasız hayırlı yolculuklar, bereketli kazançlar dilemiş.

-Ankara’dan Kütahya ya gidip Kütahya Teşkilat Temayül yoklamasında görev almış.

-Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesi’nde şehit olan kahraman Mehmedimiz Piyade Üsteğmen Abdullah Köse kardeşimizi dualarla ebediyete uğurlandığı cenaze merasimine katılmış.

-Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle duygularını “ her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün ve #Filistin'de şu ana kadar 5.500 çocuk hayatını kaybetti. Hani nerede çocuk hakları?Hani nerede, Filistin’deki çocukların hakları nerede?Dünya kör, dünya sağır, dünya dilsiz!Dünya Filistin’deki soykırımı bir film sahnesi izler gibi seyrediyor!Dünya coğrafyasındaki tüm yavrularımız için her türlü şiddetten, savaştan, zulümden uzak bir gelecek diliyorum. Çocuklar için daha adil bir dünya paydasında buluşarak çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.”şeklinde dile getirmiş

-Ankara da 1 Milyon Çorumlunun olduğunu biliyor muydunuz? Sn Vekil Çorum Hemşeri Gecesinde hemşerileri ile biraraya gelmiş , Vatanına, milletine, devletine, bayrağına gönülden bağlı olan; Çorumlu hemşerilerimizle bir aradayız. Biz büyük bir aileyiz.” demiş.

-Kendiside siyasete başladığı gençlik ile sık sık biraraya gelmeyi ihmal etmiyor. AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarının düzenlediği İlçe Başkanları Çalışma Kampı’na katılarak, AK Parti; her şeyden önce bir gençlik hareketidir. AK Parti; enerjisini, dinamizmini, gücünü gençlerden alan bir partidir. AK Parti gençlere en çok destek veren ve gençlerin de en çok desteklediği partidir.” demiş.

-Türkiye de 8 milyon Çerkez vatandaşımızın olduğunun bilincinde olacak ki ; Çerkes STK ‘sının genel kuruluna katılarak “ İstiklalimizi ve istikbalimizi birlikte inşa ettiğimiz kadim geleneklerini ve eşsiz kültürlerini nesilden nesile aktaran Çerkes soydaşlarımızla Genel Kurulundayız; emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diliyorum.” demiş.


-Marka şehir, eşsiz başkent; ANKARA da ATO’nun etkinliklerine iştirak etmiş. –Türkiye Yüzyılı’nda bir kentleşme modeli olarak Ankara Formu ve Çalıştayı programında konuşma yaparak görüşlerini dile getirmiş.

-Hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında işyurtlarında üretilen mamüllerin tanıtımının yapıldığı “Ürün ve El Sanatları Fuarı” açılışını Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ile gerçekleştirmiş.

-Milli Ağaçlandırma gününde Toprakla buluşan her fidan Geleceğe Nefes olsun, Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, geleceğe daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için fidan dikmiş.

-AK Parti Genel Merkezindeki çalışmaları da takip etmeyi unutmamış. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı başkanlığında birim faaliyetleri ve güncel siyasi gelişmeleri değerlendirildiği birim toplantısına iştirak etmiş.


-TBMM de terör yandaşlarına her fırsatta tepkisini koyan Sn. Alparslan “ Bir milletvekili, teröriste terörist diyemiyor ise, Terör örgütlerinin propagandasını yapıyor ise, Terörü meşrulaştırmaya çalışıyor ise, Teröre teröriste PKK’ya, KCK’ya YPG’ye lanet okuyamıyor ise, Bu kürsünün dokunulmazlığı kesinlikle olamaz. Gazi Meclis’te terörle, teröristle, silahla arasına mesafe koyamayanlar Ne milletin vekili olabilir, ne de milletvekilidir.” Şeklindeki açıklaması ile bu tepkisini göstermiş.

-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Anıtkabir’de ki program katılarak ; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin yiğit kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. “ diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yerini almış.

-Bizim medya kuruluşlarının gece gündüz yaz kış demeden fedakarca çalıştığının bilincinde olarak ; Haber alma özgürlüğü için kamuoyunu bilgilendirmek adına dürüst, ilkeli ve objektif habercilik yapan basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. “ ifadesi ile günümüzü kutlamış.

-Milletvekili seçildiği Ankara da etkinliklere katılımda özen gösteren Sn. Alparslan “Ankara, ülkemizin sadece başkenti değil aynı zamanda Türkiye'nin kalbidir. Ankara, sadece Türkiye'nin değil, orta doğunun, balkanların, dünyanın her köşesinde mazluma uzanan yardım elinin kalbidir.” İfadesi ile Başkent oluşunun yıldönümü etkinliklerine katılmış.

Bir vekilin günlüğünde yaklaşık 15 günlük faaliyetlere katılımını araştırdığımda bu sonuca ulaştım.

Sadece bunlar sosyal medyada katılımına dair görsellerin paylaşıldığı etkinlikler. Daha paylaşılmayan neler vardır bilemem.

Şunu söyleyerek yazımı noktalamak istiyorum.

Eğer sizin niyetiniz “ Halka hizmet hakka hizmet “ ise
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan yürüyerek “Türkiye Yüzyılını inşa etmek ise,
Dünya mazlumlarının derdine çare olmak,
Dünya beşden büyüktür diyebilmek ise
Sn. Murat Alparslan gibi çalışkan vekillerin olur.

Savunma sanayinde karada, havada, denizde yerli ve milli silahlarını yaptığın, aram tarama çalışmaları ile Mavi vatanda enerji rezervini artırdığın, orta doğu da ateş çemberi içine alınan bir coğrafyada İsrail ve yandaşlarının kurmak istediği dünya düzenin kafa tutuğun bu günlerde,

Rabbim Alparslan’ların sayısını artırsın.