22 Ağustos-13 Eylül 2020 Dünyanın en uzun en önemli Meydan muharebesi 100. Yılında büyük coşku ile kutlandı.

Bu büyük mücadele bugünkü Haymana ve Polatlı topraklarında geçti. Doğal olarak Ankara’mızın bu önemli ilçesi bu kutlamaları yaptı. Ülke çapında destek aldı. Özellikle savaşa katılan Giresun gibi gönüllüleri ve şehitleri olan illerde kutlamalara katıldı.

Haymana Belediyesi öncülüğünde kuruluşlar ve Haymanalılar da kutlamalara katkı verdi. Aynı şekilde büyük ilçe olarak adı geçen Polatlı Belediyesi özellikle POTA çabaları ile yoğun katılımları ile yapılan kutlamalar takdir topladı.

2022’de ülkemizde önemli bir 100. Yıl yaşayacağız. 30 Ağustos 2022 Büyük zaferin 100. Yılını kutlayacağız. Sakarya Meydan Muharebesi 101. yıldönümü tarihleri arasında kutlanacak. Haymana’nın kurtuluşu 12 Eylül, Polatlımızın 13 Eylül. Önerim Haymana ve Polatlı bu önemli günleri ortak bir programla ve ortak bir protokolle kutlamalarıdır.

Özellikle Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkının ortak tanıtılmasıdır. Ülkemiz insanına Sakarya Meydan Muharebesi ve Zaferi olmasaydı 30 Ağustos’ta 29 Ekim’de Bayram olmazdı.

HAYMANA ve POLATLI BİRLİK OLMALI

Konu SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ olduğu zaman Haymana ve Polatlı birlikte olmalı. Tanıtım çabalarını ortaklaştırmalıdır. Şehit kanları ile sulanan bu toprakların çağrısı budur. Mustafa Kemal’in Gazi olduğu topraklar burası. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de verdiği görev budur.

Bu görevi kendini Haymanalı ve de Polatlı’lı sayan hatta tüm ülkesever, yurtsever milletimizin görevidir.

Ülkemiz nice yüzyılları bu bilinçle kutlayacaktır.