Ülkemizde siyaset nezaket ve zarafet içinde yürütülüyor desem çoğunluğunuz itiraz eder. En azından güler ya da gülümsersiniz. Tabi olarak ülkem insanı bunu istiyor. Haymana Gazetesi geçen hafta Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı Hacı Namal bir demeci yayımlandı. Özetle Hacı Başkan siyaseti nezaket, zarafet içinde, yapıcı, kırıp dökmemek, kırmamak, rencide etmemek, küstürmemek üzerine yürüteceklerini söyledi. Hacı Namal yardımsever, insancıl, nazik, zarif ve naif bir insan. Geçen haftalar da bazı parti ilçe başkanlarının demeçleri uygun bulmadığını belirtti. Demecini o konuşmalara dayandırdı. Genel başkanlarının da demecine uygun politika yapacağını belirtti. Hepimiz Anayasa ve yasalara uygun politika yapan her partiye saygılı olmalıyız. Tabi ülkede buna uyan partiler var. Ancak İktidar bloku (Cumhur ittifakı) ve Muhalefet bloku (Millet İttifakı) ve bilhassa İktidar Partisi ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanları birbirlerine karşı söylemleri ve tarzlarını kabul etmek çok zor. Yine geçmişte AKP ve MHP Genel başkanları söylemleri kabul edilmeyecek düzeyde oldu. Ancak Vatanımızın Emperyalizm tarafından kuşatılması gerçeğinin kavranması ile ‘ateşkes’ ilan edilmiştir. Bu barışmanın ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ata deyişine uygun olduğu düşüncesindeyim. İnşallah Millet ve Cumhur da bundan ders çıkartır.

HABERLER… HABERLER

Türkiye’nin tarihi her noktasından sosyal medyada ses getiren haberler yapan ünlü Youtuber Senem Güler Haymana’yı programına aldı. İlk olarak Gavur Kalesi ve Kutluhan Camisini haber programı yaptı. Haymana’nın tanıtımında yararlı olacağına eminiz. Kendisine teşekkür ederiz.

Belediye Başkanımız Ankara’da yaptığı görüşmesinde Ankara - Antalya otoyolu edüt proje işinden bahsetti. Haberde Ankara – Haymana- Kadınhanı-Antalya otoyolu biçimde bahsetmesi bence heyecan vericidir. Başkanımızdan daha geniş bilgilendirme diliyorum.

Önceden Temelli’ye bağlanan otoyolun Haymana üzerinden Ankara Niğde Otoyolun Konya ayırımına bağlanacağını okumuştum. Haymana’mız için böyle güzel haberler bekliyoruz.

Yine Tır yolu Yeni adıyla Turizm yolu yapıma başlanmıştır. Büyükşehir ve Haymana Belediyesi ortak yapımıyla olacağı başkanımızca açıklanmıştır. Bu yolun Arıtma tesislerinde Polatlı yoluna bağlanacaktır. Tabi olarak Kesikkavak ve takip eden köy yollarımıza bağlanmış olacaktır.

Kesikkavak ve takip eden köy yollarının ihaleye çıktığı haberini aldım. Bu yol Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkına giden yoldur. Demirözü’ne Kavak’a kadar devam edecektir. Önemli cepheleri birbirine bağlayacaktır. Ayrıca Çaldağ önlerinden Polatlı yoluna kavuşması ve onun tersinden Deve yolu ile oteller bölgesi üstünden Yılan Eseri ve Koruluk arkasından Yamak yoluna devam etmesi ve sonrası Çalış yeni yolundan Konya Yoluna devamdır. Haymana için yeni bir çevre yolu olacaktır. Buda Turizm Yolunun Tır yolu olarak kullanılmasına engel olacaktır.

Haymana’mız nüfus açısından hızla büyümese de albenisi artsın istiyoruz. Bu konuda hepimiz görevliyiz.