Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlarız.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlarız.

O gün yani, 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmış, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlatmıştır. Mücadele bir tarafa acaba  Atatürk bu bayramı Türk gençliğine neden armağan etmiştir diye hiç merek ettik mi ?

Gençlik çünkü geleceğimizdir.

Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'd değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almış.

Burada da gençliğin geleceğimiz olduğunu görüyoruz.

Bu alanda tüm yurtta olduğu gibi Başkent Ankara'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ben de Kahramankazan’daki bir etkinliğe davet edildim.

Davete icabet ettim ve programa katıldım.

Bağımsızlığın ilk adımı 19 Mayıs adlı konferansı dinledim. Deneyimli tarihçi  Sinan Meydan tarafından Kahramankazan ABB Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonunda yapılan program öncesi  Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yılı nedeniyle düzenlenen “Atatürk ve Ankara” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Başkan Selim Çırpanoğlu ile birlikte sergiyi gezdik. Önemli tarihi vesikaları gördük.

Konferans için gelen Sinan Meydan’ı salon girişinde başkan Çırpanoğlu karşıladı.

Salona geçtiğimizde Kahramankazan Belediyesinden 19 Mayıs Konferansında kısa bir konuşma yapan Başkan Çırpanoğlu, Satı kadının torunu olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu ki o günlerden bağımsızlık hareketinin meşalesini benim ecdadım yakmış. Bugün onun çizdiği yolda ilerlemek ilçeme hizmet etmek gibi göreve layık oldum. Beni bu göreve layık görenleri mahsup etmeyeceğini söyledi.

45 dakikada bitireceğini söylediği konferansı Tarihçi Sinan meydan coşkulu konuşması ile 1 saat 10 dakikaya kadar sürdürdü.

Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu ile bu esnada sohbet ettim.

Bu tür kültürel etkinliklere ev sahibi olmaya devam edeceklerini söyledi. Birde hayırlı olsun ziyaretine gelenlerin yoğunluğundan bahsetti.
Doğrusunu söylemek gerekirse yeni seçilen belediye başkanlarının hayırlı olsun ziyaretleri yüzünden 45 günlük çalışma dönemini iyi değerlendiremediklerini görüyorum.

Biz medya olarak ziyaret için randevu istediklerimize bile fazla ısrarcı olmadığımız halde, gittiğimiz beledilerde maalesef ziyaretçilerin odalara sığmadığını salonlarda beklediğini gördük.

Bu işin bir yerde noktalanması başkanların işine hizmete konsantre olması için ziyaretleri bitirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Saygılarımla.