31 Martta yapılacak olan Mahalli seçimler nedeniyle partilerde hararetli günler yaşanıyor. Ak Parti’de Belediye Başkan aday adayı olmak isteyenler müracaatlarını yaptılar.

Pazar günü de Sincan Fatihte  Belediye Kültür  Sanat Merkezinde geleneksel  olarak yapılan “Temayül yoklaması” ile başkanlığı talip olanlar teşkilatın  beğenisine çıkacaklar.

Bizde  halkın sesini dinlemek için sokağın nabzını ölçüyoruz.

Gündemi takip etmek adına Kahramankazan’a çat kapı hafta ortasında çıkarma yaptık.  İlçenin merkez caddesinde aracımızı bir kenara çekerek önümüze gelenle konuştuk.

İlk dakikalarda çoğunluğu bayanların olduğu Kahramankazan da yaşayan vatandaşlar konuşmaktan imtina ettiler. Acaba yanlış bir yere mi geldik diye endişe edecekken peş peşe önemli görüşlerini belirten insanlarla da karşılaştık.

Önümüzdeki hafta başı Kanal 5'de geniş şekilde yayınlanacak olan röportajlardan çıkardığım bir iki konuşmayı da paylaşmak isterim.

İlk soru olarak halka ; Filistin de Gazze de insanlık dramının yaşandığı Müslüman kanının döküldüğü insanlık dışı zulmü ve vatandaşın bu konudaki görüşlerini sordum.

İsrail mallarına boykota katıldığını söyleyenler bundan başka ellerinden fazla bir şey gelmediğinin ezikliğini anlatırken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu durum karşısında çırpınışını, diğer Müslüman ülkelerin kınamadan öteye giden bir şey yapmadıklarını vatanda iyi biliyor.

Bir kısmı da görev verilirse Türk vatandaşı olarak Gazze’ye sahip  çıkmaya , savaşa gidebileceklerini söylediler.

Her şeye rağmen hayat devam ediyordu ve 31 Martta ülkemiz mahilli seçimini yapacaktı. Her yerleşim biriminde belediye başkanı seçilecekti.

Bu nedenle ikinci sorumuz vatandaşa; Ankara Büyükşehir Belediye seçiminde ki tercihinin ne olacağı ve görevde olan Sn. Mansur Yavaş’ın Kahramankazan’a neler yaptığını sormak oldu.

Şunu acık yüreklilikle söylemek gerekirse Sosyal Medyadan ve kulaktan duyma bilgilerin halkın dilinde olduğunu, algı etkisi altında görüşler beyan ettiklerini gördüm. Zaten bunlar dediğim gibi Kanal5 de yayınlandığında vatandaşların ifadelerinde  görülecekti.

Uzun yol şoförü olduğunu ifade eden bir ilçe sakini” SN. Mansur Yavaş’ın Ankara Kahramankazan oto yolunu yaptırdığını söyleyebiliyordu. Bir bayan ilçe sakini ise ilçeye çok şeyler yapıldığını söylediğinde, üç tanesini sayarmısınız sorusuna bilmiyorum, görmedim öyle duydum diyebiliyordu.

Demek ki Ankara Kahramankazan oto yolunun kimin tarafından yapıldığını, hala çalışmaların devam ettiği yolda başta Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz olmak üzere bölge milletvekillerinin, Karayolları Genel Müdürlüğünün, Ulaştırma bakanlığının ne gayretler sarf ettiği  iyi anlatılamamıştı.

Hatta birazda kendimizi işin içine katarak yolun Saray kavşağında trafik tıkandığı için defalarca ele aldığımızı, o bölgedeki iş adamlarıyla mülakat yapıp konuyu gündeme taşıdığımızı  iyi anlatamamışız.

Yine Kahraman kazanlıların ABB toplu taşıma araçlarından yani otobüs seferlerinden şikayetçi olduklarını gördük, röportajlarımızda. Bir de farklı eleştiri Sn.Yavaş ve ekibine minibüsçülerden geldi. Seçim çalışmaları esnasında bizzat Sn. Yavaş’la görüşen ve sorunlarını ileten bu kesim seçimden sonra unutmuştu.

Aradan geçen 4.5 yıl içinde ana yolların kaderine terk edildiğini söyleyen ilçe sakinleri son aylarda ABB’nin asfalt çalışması ile göz boyandığını da çok iyi biliyor.

Gelelim son sorumuza ; Ak Parti’nin başarılı belediyelerinden biri olan Kahramankazan da yerel hizmetlerden halk memnun. Memur kendi Ankara da öğretmen kökenli belediye başkanı Serhat Oğuz’u  kim sever, kim ister diye sorduğumuzda karşımıza gençlik ve öğrenciler çıkıyor. Bunu kadınlar takip ediyor.

Sokaktaki vatandaşa Serhat Oğuz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında Ak Partinin Adayı olursa oy verir misiniz dediğimizde cevapların büyük çoğunluğu olumluydu.

6 Şubatta meydana gelen depremden sonra Ankara genelinde misafir ettiğimiz depremzedelerden biri ile karşılaştık. Hala bütün eksiklerinin Başkan Serhat Oğuz tarafından karşılandığı evlerde kalmaya devam ettiklerini, kalıcı konutların bitmesiyle memleketlerine döneceklerini söylerken bir ara boğazı düğümlendi, duygulandı “Allah Razı olsun başkanımızdan, ilk günkü gibi ihtiyaçlarımız hala eksiksiz karşılanmaktadır” diyordu.

Olumsuz cümleler yok muydu röportajlarda?

Elbette vardı.

Serhat  Başkan’ın çok sık halkın içinde olmasını isteyenler vardı. Ana caddede büyükşehirin çöp kovası koymadığını bunu ilçe belediyesinin yapması gerektiğini  ifade edenlerde vardı.