Ankara siyaseti ve ticaretinde başarılarıyla dikkat çeken, takdir toplayan isimlerden biri de siyasetçi ve iş insanı Alparslan Doğan...

Ankara'nın siyaset ve ticaret sahnesinde yıldızı yükselerek parlayan isimlerin başında; liderlik vasfı, takdir gören siyasi duruşu ve başarılı bir iş insanı Alparslan Doğan geliyor.

Alparslan Doğan; 1975 yılında Bala ilçesinde 10 çocuklu bir ailenin en son üyesi olarak dünyaya gelmiş. Teşkilatçı bir babanın evladı olan Doğan; Anadolu kültürüyle gelenek ve göreneklere bağlı olarak yetiştirilmiş. Eğitim hayatına doğduğu ilçe Bala'da bulunan Büyükboyalık Köyü İlkokulu’nda başlayan Alparslan Doğan; orta ve lise eğitimini Ayvalı Farabi Lisesinde tamamlamış.

***

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı misyonunu başarıyla devam ettiren Alparslan Doğan; siyasi kariyerine ülkü ocaklarında aktif görev alarak başlamış. Alparslan Başkanın kendi deyimi ile “mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğu” Milliyetçi Hareket Partisi’ne girişi 1995 yılında Kardeşler Ocak ve İkizler Ocak’ta görev alarak olmuş. Daha sonra 2005 yılında MHP Keçiören İlçe Teşkilatında görev almış ve 2005 yılından 2018 yılına kadar Keçiören İlçe Teşkilatındaki görevini başarıyla yürütürken; Keçiören İlçe Başkanlığı’na getirilmiş. Ardından 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi Meclis üyesi olarak görevini idame ettirmiş.

***

Yüklendiği tüm misyonları büyük bir sorumluluk ve bağlılık bilinci ile başarılı bir şekilde icra eden Alparslan Doğan; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Ankara İl Başkanı olarak atanmış ve sergilediği meslek sevgisi ile Ankara’nın siyaset arenasında önemli bir isim olmayı başarmış.

Siyasi hayatında kariyer basamaklarını hızla çıkan Alparslan Doğan, aynı zamanda ticari hayatını da emin adımlarla idame ettiren bir iş insanı.

Çünkü 27 yıldır aile şirketi olarak Gayrimenkul Otomotiv ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Özdoğan Grup şirketinin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari hayatını devam ettiriyor.

***

Kıymetli Alparslan beyi; açılışını MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı, Bağlıca’daki yeni ofisinde ziyaret ettim. Açılış muhteşem olmuş; yağan şiddetli yağmura rağmen binlerce dostu bir araya gelmiş, gelemeyenler de caddeye taşacak çoklukta çelenk göndermiş.

Yeni ofisin hayırlı olmasını, bereket getirmesini diledikten sonra ziyaretim sırasında kendisine siyasi ve ticari hayatına dair notlar alabileceğim bir röportaj yapma isteğimi ilettim. Çok yoğun programı olmasına rağmen ricamı geri çevirmedi. Beni kırmadığı için, son derece saygılı ve nazik tutumu; samimi sohbeti, güler yüzü ve misafirperverliği için kendisine teşekkür ediyorum.

27 Yıl Önce Helal Rızık Kazanmak İçin Yola Çıktı

Alparslan Doğan; bugün 27 yılı geride bırakmış Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ama bu günlere kolay gelinmediğini ifade etti röportajımız esnasında.

Bana göre; “niyet hayır, akıbet hayır” söyleminin ete kemiğe bürünmüş bir örneği Alparslan Bey ve sahibi olduğu Özdoğan Grup.

Neden mi? Doğan’ın ifadesini aynen aktarıyorum “Buralara gelmek kolay olmadı, ben 1994 yılında Belediye işçisi olarak göreve başladım ama rahmetli annemi, babamı ve ailemi geçindiremediğimden belediyeden ayrılıp kendi rızkımı kazanmak için Keçiören’de bir emlak ofisi açtım ve 8 yıl boyunca gündüz emlakta gece takside günde 20 saat çalıştım. Bununla gurur duyuyorum, çocuklarıma bunları hayat dersi olarak aktarıyorum” şeklinde ifade ediyor duygularını ve geçtiği meşakkatli yolları.

Ticari Sektörde Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

27yılboyunca ticaret yaptığı tüm müşterileri ile dostluk ilişkisi kurmayı başaran Alparslan Bey işin sırrını şöyle açıklıyor:

“Bugüne kadar ticari ilişkide olduğum hiçbir müşterimle bırakın mahkemelik olmayı, yüksek sesle dahi konuşulmamıştır ve helalleşmeden alışveriş tamamlanmamış ve ofisten çıkılmamıştır…”

Bu nasıl güzel bir örnektir, ticaret hayatında faaliyet gösteren herkese; öyle değil mi?

***

Özdoğan Grup, kurulduğu günden itibaren satışını yaptığı tüm Materyallerin 1 ay içinde satıldığı fiyattan geri alma taahhüdü ile satışını gerçekleştirerek ve taahhüttü uygulayarak Türkiye’de bir ilke imza atmış. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama Özdoğan Grup’u sevilen, tercih edilen ve en önemlisi güvenilen bir şirket haline getirmiş.

Alparslan Beye Özdoğan Grup’u bir marka haline getiren, başarıyı ve istikrarı mümkün kılan en önemli mesleki prensibini sorduğumda aldığım cevap gayet açık oldu:

“Teşkilatçı bir babanın evladı olarak disiplin” olduğunu söyledi ve ekledi. “Benim çocuklarım da teşkilatçı bir babanın evladı olarak bu prensibi devam ettiriyorlar.”

Ekonomik sıkıntıların çekildiği bir dönemde ikinci şube açarak sektördeki yerini daha da sağlamlaştıran Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Doğan’a bu cesaretin bir milliyetçilik göstergesi olduğunu söyledim. Bunun sebebinin vatanını sevmek ve faydalı olma bilinci mi diye sorduğumda ise; “Bize geri durmak bize yakışmaz vatanımız için çalışacağız ve başaracağız” yanıtını verdi kararlılıkla.

Özdoğan Grup, Keçiören ve Bağlıca’da bulunan iki şubesinde Gayrimenkul, otomotiv ve inşaat sektöründe başarıdan başarıya koşarken; Alparslan Özdoğan da işinde tecrübeli bir baba olarak, veliahtı pırıl pırıl iki kıymetli oğlu Batuhan, Enes ve elbette emirlerindeki sağlam bir ekiple hizmet vermeye devam ediyor.

***

Mukadder ben; Alparslan Beyi, kıymetli oğullarını ve değerli Özdoğan Grup ekibini, “helal rızık kazanma” yolunda gösterdikleri başarılarını takdir eden ve devamını içtenlikle dileyen...

Sevgilerimle...