Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde; Büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde; Büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına gidecek.

***

Malumunuz aylardır Türkiye’nin en sıcak gündemi yerel yönetim seçimleri oldu. Kamuoyunu bilgilendirmek adına yakından takip ettiğim seçim sürecinde, saha çalışmalarım sırasında edindiğim gözlemlerimi aktaracağım naçizane...

İsmi Tartışmalara Konu Olan Aday

Ankara’nın Çankaya ilçesine 2014 yılından beri başkanlık eden Alper Taşdelen, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmedi, biliyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi, kalesi olarak bilinen Çankaya için adayını Hüseyin Can Güner olarak belirledi.
CHP’nin 25 aday adayı dışında bir ismi yani Hüseyin Can Güner’i aday göstermesi, Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen Can Güner’e ayrımcılık uygulandığını düşündürdü. Genç yaşı itibariyle deneyimsiz olduğunun düşünülmesi ve daha farklı sebeplerle hem parti içinde hem de kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Haftalarca süren tepkilere ve tartışmalara neden oldu.

Hasret ve Sevgiyle Kucaklanan Aday

31 Mart seçimleri için aday gösterilmiş bir başka isim var ki; evim, yuvam dediği Altındağ’da hasret ve sevgiyle kucaklandı.
Daha önce üç dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapmış olan Dr. Veysel Tiryaki’nin, AK Parti tarafından aday gösterilmesi Altındağ’da sevinçle karşılık buldu.
Saha çalışmalarım sırasında birebir gözlediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki, Veysel Tiryaki Altındağ’da marka olmuş, umut olmuş; dahası özlenmiş bir isim. Yani efsanenin dönüşü müthiş bir sevinçle karşılandı.

***
Bana göre 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinde Ankara’da aday gösterilenler arasında ismi en çok tartışılan Hüseyin Can Güner, ismi sevinçle karşılanan Dr. Veysel Tiryaki oldu.
Bunun sandığa yansıması nasıl olacak hep birlikte göreceğiz…

***
Mukadder ben; özgür irademizle belirleyeceğimiz yerel yöneticilerin sevincimizi ve mutluluğumuzu artırmasını dileyen…
Sevgilerimle...