Yıl 2014, yerel seçimlere yaklaşık bir hafta var. Yer Öğretmen Evi önü. Hacı Aysu otobüsün üzerinde ve üst perdeden seslenerek miting yapıyor. Önüne gelene verip veriştiriyor. Sonuçta az bir farkla koltuğu kaybedip Özdemir Turgut’a devrediyor. Kimilerine göre işte bu son konuşma Aysu’ya seçimi kaybettirdi.

Yıl 2019, yerel seçimlere yaklaşık bir ay var. Yer yine Öğretmen Evi önü. Hacı Aysu yine seçim otobüsünde. Ama bu defa yanında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Milletvekili Levent Gök, Eski vekillerden hemşerimiz Sedat Çevik ve Polatlı CHP Belediye Başkan Adayı Sami Çay var. Kimilerine göre işte bu tablo Aysu’ya seçimi kazandıracak.

Aradan kimilerine göre koskoca, yine kimilerine göre kısacık 5 yıl geride kalmış. Sayılı gün gelmiş geçmiş. Aysu, devrettiği koltuğu tekrar kazanmanın peşinde. Her şey 31 Mart akşamı belli olacak.

Aysu’nun konuşmasında bu defa hedefinde mevcut başkan var. Onun haricinde kimseye bir şey söylemiyor. Bir anlamda 2014 konuşmasından dersler çıkardığını düşünebiliriz. Haymana sokakları ciddi manada insan kaynıyor. Miting meydanı dopdolu. Bu yoğun kitle Mansur Yavaş’a mı geldi, Hacı Aysu’ya mı geldi, yoksa tüm dengeleri değiştirmek için mi burada, herkesin yorumu ayrı. Ama ortadaki herkesin hem fikir olduğu konu görülmemiş bir kalabalık olduğundaydı. O tarihi kalabalığın seçim sandıklarına iz düşümünü hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Seçimler sonuçta mitinglerdeki kalabalıklarla değil, oy çokluğu ile kazanılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce milyonları meydanlara toplamıştı, ama sonucu hepimizi biliyoruz. Onun için kalabalıkların aldatabileceği de unutulmamalı.

Haymana’nın her platformdaki yılmaz sözcüsü Levent Gök yine kimseye ayrıştırmayan konuşması ile en çok alkışı hak edenlerin başındaydı. Bu Haymana Gök’ü, Gök Haymana’yı bir başka seviyor belli. Tabii bu sevginin sandıklara yansımasını yine 31 Mart’ta göreceğiz.

Ve Mansur Yavaş. Yavaş rüzgarı tüm Ankara’da olduğu gibi Haymanada da çok güçlü esiyor. Hacı Aysu Yavaş için “Patron” ifadesini kullandı. Özhaseki Cumhurbaşkanı için “Aga” diyor. Aysu’da nisbet yaparcasına Yavaş’ı Ankara’nın patronu ilan etti. Mitingde bol bol pas attı patron Yavaş’a. Patron Yavaş’ta Aysu’nun paslarını gole çevireceğine dair mesajlar verdi mitingdeki kalabalığa.

Yavaş çok önemli bir konunun da altını çizdi Haymana da. İktidarın ayrıştırıcılığına parmak bastı. Çok ta yerinde bir konuydu. Cumhur İttifakı haricinde verilen oyların zillet olduğunu, hatta ileri giderek hainlikle itham eden bir iktidar çok yanlış yapıyor. Şimdi Haymana’da Cumhur İttifakına oy vermeyenleri bu damgalarla ifşa etmek ne kadar acı bir itham. Başkan Turgut bu memleketin bir değeri ise Hacı Aysu da, Levent Koç da ve diğerleri aynı değere sahipler. Ama onlara oy verenleri zillet ve ona benzer vurgularla ayrıştırmak başta iktidar olmak üzere kimseye yakışmıyor. “Benden olmayan, benim gibi düşünmeyen kahrolsun” mantığına edecek söz bulamıyorum.

Bu arada Yavaş’ın seçim müziği “Angara Bebesi Mansur Yavaş” kalıbına uymuyor. Ben isterdim ki meydanda bir “Atım Arap”, bir “Fidayda” çalınır millet daha çok coşar. Ama yapmadılar. Bu kulak tırmalayan seçim müziğini Yavaş bir kez daha düşünmeli. Angara Bebesi kaşık havası ister, rock havası değil.

Neticede Cumartesi günü tarihi bir gün yaşadı Haymana. Hem Aysu taraftarlarının, hem CHP’ye gönül verenlerin hem de dışarıdan bakan gözlerin unutamayacakları bir mitinge şahitlik ettiler. Yavaş rüzgarı Aysu’yu da önüne katar koltuğa uçurur mu bilemem ama Cumartesi günü esen rüzgar hiçte öyle hafife alınacak türden değildi.

HAFTANIN HABERİ: Bir gecede 5 seçim bürosu gezip 25 bardak çay, 3 kilo kurupasta, 82 tane kaymaklı bisküvi yiyen Ö.B(52) ambulansla Ankara’ya zor yetiştirildi.

SAYGILARIMLA