Sevgili okurlarım, psikolojik iyi oluş; bireyin zihinsel, fiziksel ve psikolojik anlamda uyumlu olma halidir. Kişi hayat rutinini işlevsel olarak devam ettirebilirken, diğer insanlarla olumlu ilişkiler kurar ve hayata dair beklentilerini gerçekleştirebilmek için gayeleri peşinde olur. Bu demek değildir ki psikolojik iyi oluş halindeki insanlar yalnızca iyi ve mutlu olaylar yaşar. Tam aksine stresli olaylarla başa çıkabilme becerisine sahip olmaktadırlar. Psikolojik iyi oluş bireye daha olumlu ve huzurlu bir hayat sürdürmesini sağlar. Aynı zamanda bu kişiler kendilerini daha mutlu, neşeli ve sevgi dolu hissederken stresli olaylar yaşadığında daha kolay baş edebilir hale gelirler.
Peki nasıl psikolojik iyi oluş durumuna geçebiliriz derseniz;
- Olayları rasyonel olarak değerlendirmeye çalışın
- Yaşadığınız deneyimler karşısında acele karar vermeyin
- Kendinizi kontrol etmeyi öğrenin
- Duygularınızı yoğun biçimde yaşarken ani kararlar almayın
- Kendi duygu ve düşüncelerinizi gözden geçirin
- Yaşadığınız durumları sonrasında değerlendirin.
 Carol Ryff’a göre psikolojik iyi oluş halindeki  bireyin işlevsel bir yaşam sürebilmesi için belirtilen altı özelliğe sahip olması gereklidir;
- Kendini Kabul Etmesi ve Kendiyle Barışık Olması
- Diğerleriyle Olumlu İlişkiler İçinde Olması
- Özerk Düşünebilmesi ve Davranabilmesi
- Çevresel Hakimiyet
-Yaşamında Bir Amacının ve Anlamının Olması
- Hayatı Öğrenme ve Gelişim Süreci Olarak Değerlendirebilmesi.
  Sizler de psikolojik iyi oluş halinde olup olmadığınızı yukarıda belirtilen maddelere bakarak değerlendirme yapabilirsiniz. Psikolojik iyi oluş kişiye iyi hissettirirken hem sosyal hem de ortamsal uyum sağlar.
  Bir sonraki konumuz olan “Çocuğum ödev yapmak istemiyor” adlı yazımızda görüşmek üzere sağlık ve sevgiyle kalmanız dileğiyle.
  Online psikolojik destek almak için instagram adresinden mesaj atmanız yeterli olacaktır. Görüşmelerimiz görüntülü whatsapp veya zoom üzerinden gerçekleşmektedir. Yüz yüze psikolojik danışmanlıklar ise Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde gerçekleşmektedir. Randevu için:0 (552) 384 52 55 arayabilirsiniz.Instagram:psk.silabakac  
 Adres: Kızılırmak Mahallesi 1446.cadde no:12/33 kat :9 Alternatif Plaza, Çukurambar/Ankara